Citronové těstoviny

Odebírejte nás na YouTube

Citronové těstoviny

Uvařené těstoviny promíchané s citronovo-parmazánovou omáčkou a nasekanou bazalkou.

Ingredience:

  • 500 g tlustých dlouhých nudlí, špaget, těstovin...
  • 125 g strouhaného parmazánu + na ozdobení
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1ks svazku čerstvé bazalky
  • šťáva ze 3 citronů
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu doměkka.
2. Mezitím smícháme čerstvě vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej a na jemno nastrouhaný parmazán na krémovou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s citronovo-parmazánovou omáčkou, nakonec vmícháme na drobno nakrájenou bazalku.
4. Takto připravené těstoviny podáváme ozdobené nastrouhaným parmazánem.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.