Citronová babeta

Odebírejte nás na YouTube

Citronová babeta

Citronová buchta z polohrubé mouky.

Ingredience:

  • 150 ml mléka
  • 50 ml citronové šťávy
  • kůra z citrónu
  • 100 g měkké Hery
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • 170 g cukru
  • 450 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 2 lžičky citrónové tresti

 

Postup:

  1. Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program dort (či jiný, určený pro pečivo s práškem do pečiva).
  2. Po umíchání opatrně vidličkou pozdvihneme hák a rukou je vytáhneme.
  3. Po upečení zkontrolujeme špejlí, jestli je moučník suchý, případně přidáme 10 min pečení. Můžeme ho před koncem pečení ještě polít lžící další citrónové šťávy.


Tip:

Recept samozřejmě můžeme připravit i klasicky bez domácí pekárny. Smícháme v míse sypké suroviny a poté do těsta postupně zapracujeme zbylé jednu po druhé. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut (průběžně kontrolujeme) - babeta je hotová, jakmile se nám nelepí na špejli. Lze péci klasicky na plechu, nebo ve formě na srnčí hřbet.