Odebírejte nás na YouTube
Česnekové pesto
Recept na chutné pesto, které se rozhodně neztratí a dá se velmi dobře uskladnit.
Ingredience:
- česnekové výhonky
- olej
- sůl
Postup:
- Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme cibulky.
- Zbytek pokrájíme na kratší kousky. Ty pak dáváme postupně do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se nám výhonky dobře rozmixovali na pastu s krémovou konzistencí.
- Po rozmixování pesto nandáme do skleniček a uchováváme v chladnu.
- Směs ve skleničkách můžeme i sterilovat a díky tomu uchovat na delší období.
TIP:
Pesto používáme ke grilované zelenině a masu, dle chuti můžeme ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi... případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu.