Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.
Ingredience:
- 3 ks červené řepy
 - 200 g kozího sýra
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička bílého octa balsamico
 - kapka lanýžového oleje
 - špetka soli
 - voda s octem a solí na uvaření řepy
 - snítky listů zelené petrželky na ozdobu
 
Postup:
1. Svaříme asi 1 litr vody se 2 lžícemi octa a 1 lžící soli, řepu se slupkou vaříme v octové vodě tak 20 minut, až změkne.
2. Řepu vyjmeme a oloupeme, vychladlou nakrájíme na plátky nejlépe pomocí ozdobného nože (použijeme rukavice, řepa hodně barví).
3. Olivový oleje promícháme s bílým balsamico octem, solí a kapkou lanýžového oleje a necháme v chladu marinovat.
4. Na talíř servírujeme kolečka řepy s plátky (kolečky) kozího sýra, nebo sýr natrháme na kousky a promícháme s řepou.