Bylinkový kuskus v tortille

Recept, podle kterého se vám bylinkový kuskus zaručeně povede, navíc perfektně servírován!

Ingredience:

  • 2 ks tortilly
  • 1 vanička sýru mascarpone
  • 100 g uvařeného kuskusu
  • 1 hrst čerstvé máty, koliandru, petržele a kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • chilli papričky dle chuti
  • pár listů čerstvého salátu
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Nejdříve připravíme pesto - rozmixujeme nasekanou mátu, petržel, koriandr, kopr a olivový olej, přidáme sůl a pepř.
  2. Rozložíme tortillu a potřeme ji sýrem mascarpone (pokud bychom chuť mascarpone chtěli vylepšit, smícháme jej se zakysanou smetanou, medem, olivovým olejem a vinným octem).
  3. Pesto vmícháme do uvařeného kuskusku a rozetřeme jej na tortillu.
  4. Nakrájíme chilli papričky a směs s nimi posypeme.
  5. Přidáme pražené pistácie, natrhaný salát, tortillu smotáme a uprostřed ji šikmo rozřízneme.