
Brambory plněné slaninou a vejcem
Jednoduché a rychlé zpestření klasických vařených brambor, které lze podávat i jako samostatný chod.
Ingredience:
- 3 velké brambory
- 10 dkg anglické slaniny
- 3 vejce
- sůl
- drcený barevný pepř
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme částečně vychladnout a oloupeme.
2. Oloupané brambory lžičkou vydlabeme, trochu skrojíme spodek, aby byly stabilní, vyložíme plátky slaniny. Vajíčko rozklepneme odděleně - žloutek dáme do prohlubně a doplníme bílkem, co se do prohlubně vejde, osolíme a opepříme.
3. Vydlabané části brambor zabalíme do proužků anglické slaniny (střídavě motáme a přidáváme vydlabané kousky).
4. Vše dáme na plech s pečicím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.
TIP:
Připravené brambory můžeme pro lepší chuť posypat sýrem a ozdobit jarní cibulkou.