Bramborové placky

Bramborové placky jsou skvělí hlavní chod, ale také dobře poslouží jako příloha k polévce.

Ingredience:

  • 500 g brambor 
  • 100 g hrubé mouky
  • 30 g másla 
  • 1 ks vejce 
  • 1 lžička soli
  • tuk/olej na smažení


Postup:

  1. Oloupeme a opláchneme brambory. Následně je uvaříme ve vodě a necháme vychladnout.
  2. Brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, rozpuštěné máslo a osolíme.
  3. Vše pořádně promícháme a vypracujeme těsto.
  4. Vzniklé těsto rozválíme a vykrojíme jednotlivé placky. 
  5. Placky smažíme na rozpáleném tuku z obou stran do zlatova.
  6. Můžeme ihned podávat, například jako přílohu k bramborové nebo houbové polévce, případně jsou výborné i samotné.