Odebírejte nás na YouTube
Bramborové lokše
Bramborové placky se slaninou.
Ingredience:
- 700 g uvařených brambor ve slupce
- 1 lžička soli
- 300 g hladké mouky
- 2 cibule
- 100g uzené slaniny
- 400 g kyselého zelí
- sádlo
- máslo
Postup:
- Ve slupce uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte k nim sůl, hladkou mouku a vymíchejte těsto.
- Na pomoučeném vále z těsta udělejte váleček, který nakrájejte na kolečka.
- Kolečka rozválejte na lokše, které pečte na suché pánvi z obou stran.
- Upečené lokše hned přete sádlem nebo máslem.
- Nadrobno posekanou cibulku zpěníte na sádle, přidejte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a celou směs opečte.
- Když je slanina růžová, přidejte k ní zelí, kmín a směs duste do měkka.
- Takto připraveným zelím následně naplňte lokše, které na závěr jen zavinete do trubiček.