Borůvková domácí zmrzlina

Odebírejte nás na YouTube

Borůvková domácí zmrzlina

Poctivá zmrzlina vyrobená doma z borůvek, kysané smetany, salka a vajíček, na kterou není třeba zmrzlinovač.

Ingredience:

  • 150 g borůvek (+ asi 3 hrsti na závěr do hotové směsi)
  • 400 g zakysané smetany
  • 100 g salka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 2 ks žloutku
  • sníh ze dvou bílků

 

Postup:

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny.
  2. Do směsi přidáme salko, smetanu na vaření a kysanou smetanu.
  3. Propracovanou směs ochutnáme a podle potřeby dosladíme.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pozvolna jej do žloutkové směsi vmícháme.
  5. Zhruba osm lžic směsi přelijeme do jiné misky, přidáme borůvky, které nahrubo rozmačkáme a promícháme.
  6. Do nádoby, kterou lze uzvařít, nalijeme žloutkovo-smetanovou směs, pak ovocnou a lehce vidličkou promícháme, aby se obě hmoty nespojily, ale vytvořily mozaiku.
  7. Nakonec do misky naházíme zbylé borůvky.
  8. Uložíme do mrazáku na několik hodin.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.