Odebírejte nás na YouTube
Špíz
Rychlá pochoutka vhodná nejen na gril.
Ingredience:
- 4 ks silnějších párků (nebo kuřecí maso)
- 2 ks červených paprik
- 2 ks menší cibule
- 200 g tvrdého sýra
- 3 lžíce ostrého kečupu
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžíce worcesterové omáčky
- olej
Postup:
- Párky nakrájíme na silnější kolečka, sýr a papriku na kostičky, oloupané cibule na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle, nebo jehly.
- Smícháme kečup, hořčici, worcesterovou a sójovou omáčku a vytvoříme si tak omáčku na maso.
- Špízy položíme na kusy alobalu pokapaného olejem, potřeme z obou stran omáčkou, zabalíme a grilujeme asi 15 minut.
TIP:
Jednu papriku můžeme nahradit například žlutou, nebo zelenou, jídlo tak bude barevnější. Kdo nemá rád párky, můžeme je nahradit kuřecím masem, nebo je kompletně vynechat.