Baklažány plněné masem a šunkou

Teplý předkrm z opečených lilků, naplněných směsí z dužiny, kousků pečeného masa a šunky, spojená vejci, naplněné lilky nakonec zapečené v troubě.

Ingredience:

  • 2 ks středně velké baklažány (lilky)
  • 1 ks vejce
  • 150 g pečeného vepřového masa
  • 50 g šunky
  • 40 g másla
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Z baklažánů odkrojíme zbytek stopky s okvětím, rozkrojíme je podélně na půlky, osolíme a krátce opečeme na oleji.
2. Vyjmeme je, po okapaní oleje lžičkou vydlabeme měkkou dužinu, kterou posekáme.
3. K dužině přidáme maso a šunku pokrájené na jemné hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř, sůl a promícháme.
4. Směsí naplníme půlky baklažánů, vložíme je do zapékací misky, posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.