Asijské nudle s kuřecím masem

Odebírejte nás na YouTube

Asijské nudle s kuřecím masem

Vaječné čínské (vietnamské) těstoviny smíchané s restovanou zeleninou a kuřecím masem.

Ingredience:

  • 300 g kuřecích prsních řízků
  • 250 g čínských (vietnamských) kudrnatých nudlí
  • 3ks mrkve
  • jarní cibulka, nebo pórek
  • 1 ks cibule
  • 1/4 ks menšího bílého zelí
  • 4 lžíce rybí nebo sojové omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je slijeme a necháme důkladně okapat.
  2. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme, očištěné mrkve nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
  3. Na oleji na velké a hluboké pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso, chvíli ho restujeme, přidáme zeleninu, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme, vše chvíli restujeme, občas zamícháme.
  4. Pokrm mírně podlijeme vodou a přidáme kostku rozdrobeného bujónu a nudle.
  5. Povaříme, občas vše promícháme a vaříme tak dlouho, dokud se voda úplně neodpaří, pak ihned podáváme.

 

Doporučení:

Kuřecí nudličky můžeme také předvařit v mírně osolené vodě a pak je dát do pokrmu i s nudlemi (v bodě 4 tohoto receptu). Další možností je na jiné pánvi kuřecí kousky orestovat dozlatova a přidat k nudlím až na závěr, nebo kousky masa nudle ozdobit až na talíři.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.