Odebírejte nás na YouTube
Zelňáky
Směs z bílého zelí, polohrubé mouky a v troubě upečená dozlatova.
Ingredience:
- 300 g bílého zelí
- 100 g uzeniny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce podravky
- 2 ks vejce
- 1 dcl oleje
- pálivá paprika
- pepř
- sůl
Postup:
- Zelí nastrouháme na jemno, uzeninu pokrájíme na kostičky.
- Přidáme polohrubou mouku, vejce, koření, mléko, olej a vše důkladně propracujeme (pro lepší chuť můžeme dát uležet na jednu hodinu do lednice).
- Na plech dáme pečící papír, nalijeme těsto, důkladně rozetřeme, aby byla vrstva stejně vysoká a pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.
- Zelňáky v plechu nakrájíme a ihned podáváme.
Tip:
Pokud chceme mít výsledek spíše jako nádivku, zvolíme menší nádobu na pečení a větší vrstvu směsi. Pokud chceme spíše placky, zvolíme velký plech a směs rozetřeme do tenké vrstvy.