Odebírejte nás na YouTube
Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu
Rozmarýnem ovoněné domácí tyčinky se s těmi kupovanými nedají srovnat. Jen je pro jistotu připravujte rovnou z dvojnásobné dávky, protože budou hned pryč.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 250 g změklé Hery
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 ks rozšlehaného vajíčka
- hrubozrnná sůl
Postup:
- Z Hery, mouky, v prstech rozemnutého rozmarýnu a tvarohu rychle vypracujeme těsto, zabalíme do folie a uložíme na hodinu do lednice.
- Pak na mírně pomoučeném válu vyválíme dvě placky o tloušťce asi 0,5 cm a rádýlkem odkrajujeme centimetrové proužky.
- Potřeme ušlehaným vajíčkem a posypeme solí, sezamem, ale třeba i mákem nebo kmínem.
- Tyčinky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 minut, dokud nezezlátnou.
Tip:
Hera se v receptu využívá čistě z důvodu ceny, lze místo ní využít máslo, tyčinky budou navíc více vláčné.