Odebírejte nás na YouTube
Topinka s pikantní masovou směsí
Něco malého k zakousnutí k pivu nebo vínu.
Ingredience:
- 100 g vykostěných kuřecích nožek
- 50 g mraženého leča
- 2 ks stroužků česneku
- krajíc chleba
- solamyl (k zahuštění)
- pepřové koření
- vegeta
- kečup
- pepř
- olej
Postup:
- Rozmrazíme mraženou zeleninu – lečo.
- Na kousky nakrájené nožky kuřete osolíme nejlépe jen vegetou, posypeme směsí červených paprik a zprudka orestujeme na pánvi.
- Přilijeme lečo s cca 0,2 l vody.
- Povaříme a přidáme kečup a rozetřený česnek, pepř či pepřové koření, dle chuti vegetu.
- Zahustíme solamylem (pokud použijeme méně vody, nemusíme zahušťovat).
- Ve fritéze opečeme chleba, na topinku nalijeme obsah pánvičky.
- Dozdobíme kousky okurku a rajčete a podáváme teplé!
Doporučení:
Kuřecí maso můžeme vyměnit za vepřové, které nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme (nejlepší je vepřové plecko). Pokud chcete topinku pikantní, přidejte chilli koření.