Topinka s pikantní masovou směsí

Něco malého k zakousnutí k pivu nebo vínu.

Ingredience:

  • 100 g vykostěných kuřecích nožek
  • 50 g mraženého leča
  • 2 ks stroužků česneku
  • krajíc chleba
  • solamyl (k zahuštění)
  • pepřové koření
  • vegeta
  • kečup
  • pepř
  • olej

 

Postup:

  1. Rozmrazíme mraženou zeleninu – lečo.
  2. Na kousky nakrájené nožky kuřete osolíme nejlépe jen vegetou, posypeme směsí červených paprik a zprudka orestujeme na pánvi.
  3. Přilijeme lečo s cca 0,2 l vody.
  4. Povaříme a přidáme kečup a rozetřený česnek, pepř či pepřové koření, dle chuti vegetu.
  5. Zahustíme solamylem (pokud použijeme méně vody, nemusíme zahušťovat).
  6. Ve fritéze opečeme chleba, na topinku nalijeme obsah pánvičky.
  7. Dozdobíme kousky okurku a rajčete a podáváme teplé!

 

Doporučení:

Kuřecí maso můžeme vyměnit za vepřové, které nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme (nejlepší je vepřové plecko). Pokud chcete topinku pikantní, přidejte chilli koření.