Tatarák z hovězího masa

Jedna z mnoha variant na hovězí tatarák.

Ingredience:

  • 400 g pravé svíčkové (lze nahradit jihoamerickou kýtou nebo hovězím zadním)
  • 2 ks vejce
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli

 

Postup:

1. Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem.
2. Do namleté hmoty přidáme nejemno nasekanou cibuli, utřený česnek, hořčici, kečup, worchesterskou omáčku.
3. Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem.
4. Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.

 

Doporučení:

K masu podáváme topinky a cibuli. Chceme-li ostřejší tatarák, dochucujeme ho ještě chilli omáčkou nebo kořením tabasco. Kdo se bojí jíst syrové žloutky, může je vynechat.