Sušená rajčata v oleji

Odebírejte nás na YouTube

Sušená rajčata v oleji

Zkuste si domácí sušená rajčata, třeba k vínu nebo jako doplnění k jiným receptům.

Ingredience:

  • rajčata
  • bylinky
  • olivový olej

 

Postup:

  1. Na sušení vybíráme tvrdší zralá rajčata.
  2. Rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na rošty. Usušíme je podle návodu přiloženého k danému typu sušičky.
  3. Správně usušená rajčata jsou pružná a zachovávají si barvu.
  4. Rajčata lze usušit i na roštech v horkovzdušné troubě. Sušíme je při nejnižší teplotě.
  5. Proces sušení ale trvá několik hodin a narozdíl od sušičky, vyžaduje naší přítomnost a kontrolu. Navíc, v troubě určitě neusušíme takové množství rajčat, jako v sušičce.
  6. Usušená rajčata napěchujeme asi do 2/3 vymyté, dosucha vytřené sklenice. Dolijeme po okraj olivovým olejem a skleničku uzavřeme.
  7. Konzumujeme až po několika dnech po naložení, rajčata nasají olej. Skladovat je můžeme i několik měsíců. Takto připravená rajčata jsou velmi chutná. Lze je vylepšit a jejich chuť zvýraznit přidáním bylin, koření, nebo chilli papričky.
  8. Bylinky i papričky mohou být nasekané, čerstvé nebo sušené (bylinky volíme podle toho jaké máme a jaké nám chutnají). Pak také dolijeme po okraj olivovým olejem.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.