Odebírejte nás na YouTube
Špenát
Špenát je populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Připravte si tuto chutnou přílohu podle našeho receptu.
Ingredience:
- 1 ks mraženého špenátu (pro lepší chuť můžeme použít i čerstvý)
- 1 ks menší cibule
- 3 ks stroužku česneku
- 1 hrnek smetany na vaření
- 2 lžíce sádla
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl dle chuti
Postup:
- Nadrobno si nakrájíme cibulku a česnek. Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit.
- Přidáme smetanu a špenát. Přikryjeme pokličkou a občas promícháme, dokud špenát neroztaje. Pokud používáme čerstvý špenát, nejdříve opláchneme vodou. Vařit můžeme celé listy, nebo je můžeme nasekat na menší kousky (případně na konci vaření rozmixovat).
- Postupně vmícháváme hladkou mouku, přisypáváme za stálého míchání, aby se netvořily hrudky.
- Nakonec necháme špenát trošku povařit a jakmile se bude lepit na vařečku, tak je hotový a můžeme podávat.