Špekové knedlíky bez vajec

Špekové knedlíky bez vajec

Přílohové knedlíky s kostičkami rohlíků a osmaženou slaninou. Petrželová nať vytvoří na řezu krásnou mozaiku.

Ingredience:

  • 400 g hrubé mouky
  • 250 g anglické slaniny (vcelku)
  • 4 ks starších rohlíků
  • 1 hrst nasekané petrželové natě
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžičky soli
  • 300 ml vody

 

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky.
2. Ve větší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu osmahneme.
3. Stáhneme z plamene a vsypeme na kostičky pokrájené rohlíky.
4. Řádně promícháme, necháme nasáknout tukem a vychladnout.
5. Do mísy dáme mouku, sůl a vodu.
6. Vymícháme polotuhé těsto.
7. Přidáme směs z pánve a nasekanou petrželovou nať.
8. Vše promícháme a necháme 15 minut odpočívat.
9. Poté pomocí lžíce vykrajujeme těsto a v mokrých dlaních tvarujeme koule velikosti tenisáku.
10. Vaříme v osolené vodě 12 minut od doby varu.
11. Po uvaření knedlík pomocí dvou vidliček „natrhneme“, aby unikla pára. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa.