Odebírejte nás na YouTube

Špagety Carbonara

Recept na těstoviny na římský způsob se slaninou a vejci.

Ingredience:

  • 100 g pancetty, libové slaniny nebo nejlépe domácího uzeného bůčku
  • 100 g parmazánu
  • 3 velká vejce
  • 300 g kvalitních špaget
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Rozmáčkneme a nakrájíme stroužky česneku.
  2. Nakrájíme slaninu na kostičky.
  3. Rozklepneme tři vejce, která rozšleháme, přidáme sůl a pepř (podle chuti). Následně přidáme nastrouhaný sýr a promícháme.
  4. V hrnci dáme vařit vodu na špagety, přidáme lžíci soli a těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (než slijeme vodu, část si jí ponecháme stranou).
  5. Na pánvi rozpustíme 20g másla, na kterém orestujeme nakrájenou slaninu a česnek (krátce, aby nám česnek nezhořknul).
  6. Do pánve přidáme těstoviny, které promícháme se slaninou, následně vše zalijeme vaječnou směsí z bodu číslo 3. Vše ještě zalijeme cca 100ml vody ze špaget (ne čistou vodou, omáčka by udělala hrudky).
  7. Směs na pánvi prohřejeme a ihned můžeme podávat.
  8. Při servírování ještě lehce dozdobíme nastrouhaným sýrem.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.