Odebírejte nás na YouTube
Šopský salát
Původně bulharský salát, jež si získal srdce nejedné české kuchařky. Vyzkoušejte ho také - snadný a velmi chutný.
Ingredience:
- 1 ks cibule
- 50 g oleje
- 300 g rajčat
- 1 ks okurka salátová
- 250 g balkánského sýra
- 300 g papriky (různé barvy)
- Sůl a pepř
Postup:
- Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kdo chce, může oloupat i slupku).
- Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, osolíme a opepříme.
- Nakrájíme balkánský sýr (lze i nastrouhat).
- Necháme alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
- Před podáváním jemně promícháme a podáváme s domácím pečivem.
Tip:
Zeleninu použijeme podle dostupnosti a toho co nám chutná. Můžeme například přidat ředkvičky, nebo olivy. Pro více chutí společně s olejem můžeme přidat i trochu citrónové šťávy.