Smetanové brambory z pánve

Odebírejte nás na YouTube

Smetanové brambory z pánve

Brambory s hrubozrnou hořčicí zjemněné smetanou.

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 80 -100 ml smetany ke šlehání
  • trochu oleje
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • koření na farmářské brambory
  • kmín
  • sůl
  • libeček
  • kopr nebo oregano

 

Postup:

  1. Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka.
  2. Studené oloupeme a nakrájíme na větší plátky (nebo čtvrtky).
  3. Do větší pánve dáme olej.
  4. Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova.
  5. Obsahem pánve jen prohazujeme, aby se nám brambory nerozbily.
  6. Ve smetaně rozmícháme hořčici a koření.
  7. Brambory polijeme a necháme chvíli probublat. Odstavíme, vmícháme oblíbenou bylinku a necháme pár minut odstát.
  8. Brambory smetanu krásně nasají - podáváme se salátem, masem, nebo samotné.

 

TIP:

Do receptu můžeme přidat kousky na drobno nakrájené slaniny, kterou opečeme společně s brambory.