
Smetanové brambory z pánve
Brambory s hrubozrnou hořčicí zjemněné smetanou.
Ingredience:
- 600 g brambor
- 80 -100 ml smetany ke šlehání
- trochu oleje
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- koření na farmářské brambory
- kmín
- sůl
- libeček
- kopr nebo oregano
Postup:
1. Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Do větší pánve dáme olej. Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova. Obsahem pánve jen prohazujeme, aby se brambory nerozbily.
2. Ve smetaně rozmícháme hořčici a koření. Brambory polijeme a necháme chvíli probublat. Odstavíme, vmícháme oblíbenou bylinku a necháme pár minut odstát. Brambory smetanu krásně nasají. Podáváme se salátem.
TIP:
Do receptu můžeme přidat kousky na drobno nakrájené slaniny, kterou opečeme společně s brambory.