Odebírejte nás na YouTube
Smetanové brambory z pánve
Brambory s hrubozrnou hořčicí zjemněné smetanou.
Ingredience:
- 600 g brambor
- 80 -100 ml smetany ke šlehání
- trochu oleje
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- koření na farmářské brambory
- kmín
- sůl
- libeček
- kopr nebo oregano
Postup:
- Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka.
- Studené oloupeme a nakrájíme na větší plátky (nebo čtvrtky).
- Do větší pánve dáme olej.
- Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova.
- Obsahem pánve jen prohazujeme, aby se nám brambory nerozbily.
- Ve smetaně rozmícháme hořčici a koření.
- Brambory polijeme a necháme chvíli probublat. Odstavíme, vmícháme oblíbenou bylinku a necháme pár minut odstát.
- Brambory smetanu krásně nasají - podáváme se salátem, masem, nebo samotné.
TIP:
Do receptu můžeme přidat kousky na drobno nakrájené slaniny, kterou opečeme společně s brambory.