Odebírejte nás na YouTube
Slaný závin
Závin z listového těsta naplněný klobáskou, zelím, cibulí, cikánským šálem či slaninou, nebo šunkou, upečený v troubě.
Ingredience:
- 1 balíček listového těsta
- 1 malá sklenice sterilovaného sladkokyselého bílého zalí
- 300 g klobásky
- 150 g cikánského šálu (slaniny, šunky,...)
- 1 ks cibule
- drcený kmín
- petrželka
- pepř
- sůl
- celý kmín a sezamová semínka na ozdobu
Postup:
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše.
- Na pánvi si na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, orestujeme, pak přidáme zelí, ochutíme solí, pepřem, petrželkou a drceným kmínem.
- Na těsto dáme plátky cikánského šálu (slaniny, šunky,…) a rozložíme vychladlé zelí, svineme a nohavici potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a sezamovými semínky.
- Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 200 °C dozlatova.