Šašlik
Jednoduchý a chutný recept na masový špíz - šašlik.
Ingredience:
- 700 g jehněčího, nebo kůzlečího masa (v případě nouze můžeme použít vepřové)
 - 1 stroužek česneku
 - 2 ks cibule
 - 200 ml oleje
 - 4 listy bobkového listu
 - mletý pepř a sůl
 
Postup:
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky veliké přibližně 3 cm.
 - Prolisujeme si česnek (nebo utřeme) a nakrájíme cibuli na kolečka.
 - Připravíme si marinádu z oleje, který osolíme a opepříme, přidáme do něj cibuli, česnek a bobkový listy.
 - Nakrájené maso promícháme v marinádě a necháme minimálně přes noc naložené v lednici.
 - Před grilováním maso střídavě s cibulí napichujeme na kovové jehly.
 - Během grilování můžeme maso potírat zbytkem marinády.