Salám v sýrovém těstíčku

V sýrovém těstíčku obalené plátky měkkého salámu, například gothaje, usmažené dozlatova, servírované s brambory.

Ingredience:

  • 400-500 g měkkého salámu, například gothaje
  • 120 g tvrdého sýru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 dl mléka
  • 1-2 ks vejce
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Na brambory:
  • 500 g brambor
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1,5 l vody

 

Postup:
1. Připravíme si těstíčko; do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou nebo metličkou, pak do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a nastrouhaný sýr, vše promícháme.
2. Salám nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v těstíčku a hned smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.
3. Smažíme dozlatova, z obou stran, jednotlivé porce podáváme s vařenými brambory a nějakým zeleninovým salátem.