Rizoto s kuřecím masem

Odebírejte nás na YouTube

Rizoto s kuřecím masem

Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.

Ingredience:

  • 750 g podušené rýže
  • 500 g kuřecích prsních řízků nebo noh bez kosti
  • 100 g žampiónů
  • 100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
  • 75 g cibule
  • 75 g tuku
  • 50 g másla
  • 50 g sterilované mrkve bez nálevu
  • 50 g vývaru "B"
  • 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl

 

Postup:

  1. Drobně nakrájené kuřecí maso orestujeme spolu s jemně nakrájenou cibulí, předem osmaženou na dávce tuku dorůžova.
  2. Očištěné, oprané, na jemno nakrájené plátky žampiónů osmahneme na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem B (z bílých kostí), krátce podusíme. Pokud nemáme vývar, můžeme si ho připravit z "kostky".
  3. Přidáme osmahnuté kousky masa, podle potřeby přisolíme, promícháme a krátce znovu podusíme.
  4. Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží.
  5. Jednotlivé porce rizota naaranžujeme (pro efekt můžeme použít tvořítko) na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.


Tip:

Zeleninu volíme podle našich chutí, můžeme vynechat mrkev a nahradit jí třeba zelenými fazolkami, nebo sušenými rajčaty. Pokud máme rádi exotiku, můžeme kuřecí maso nahradit krevetami.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.