Odebírejte nás na YouTube
Řecký salát
Salát z pevnějších rajčat, salátové okurky, barevných paprik, červené cibule, černých oliv, sýra Feta, olivového oleje a koření.
Ingredience:
- 400 g zralých, ale pevných rajčat
- 250 g salátové okurky
- 150 g sýru Feta
- 150 g barevných masitých paprik
- 150 g černých oliv
- 100 g červené cibule
- 5 cl kvalitního olivového oleje
- šťáva z 1/2 ks citrónu
- oregáno
- pepř
- sůl
Postup:
- Zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme ji důkladně okapat, rajčata, okurku a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kostičky a dáme do salátové mísy.
- Přidáme vypeckované černé olivy, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a na cca 1 cm nakrájené kostičky sýru.
- Vše pečlivě promícháme, zalijeme olivovým olejem a šťávou z citrónu.
- Salát dochutíme solí, pepřem a oregánem, podáváme ho vychlazený (alespoň několik hodin).