Řecký salát

Salát z pevnějších rajčat, salátové okurky, barevných paprik, červené cibule, černých oliv, sýra Feta, olivového oleje a koření.

Ingredience:

  • 400 g zralých, ale pevných rajčat
  • 250 g salátové okurky
  • 150 g sýru Feta
  • 150 g barevných masitých paprik
  • 150 g černých oliv
  • 100 g červené cibule
  • 5 cl kvalitního olivového oleje
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • oregáno
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme ji důkladně okapat, rajčata, okurku a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kostičky a dáme do salátové mísy.
2. Přidáme vypeckované černé olivy, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a na cca 1 cm nakrájené kostičky sýru.
3. Vše pečlivě promícháme, zalijeme olivovým olejem a šťávou z citrónu.
4. Salát dochutíme solí, pepřem a oregánem, podáváme ho vychlazený.