Rajčatový salát s cibulí

Rajčata nakrájená na plátky, smíchaná s cibulí, dochucená pepřem, servírovaná přelitá sladkokyselou zálivkou.

Ingredience:

  • 500 g rajčat
  • 1 ks cibule
  • 5 lžic vody
  • 1 lžíce mletého cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Tvrdá rajčata opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky.
  2. Vložíme do salátové mísy, přidáme nakrájenou cibuli a opepříme.
  3. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, olej a připravenou zálivku nalijeme na rajčata s cibulí.
  4. Vše lehce promícháme, můžeme ihned podávat, ale je lepší nechat salát uležet v lednici alespoň jednu hodinu.

 

TIP:

Rajčata krájíme ostrým nožem, aby nepustila příliš mnoho šťávy. Na saláty používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli salát dobře promíchat. Salát se nejlépe míchá dvěma lžícemi. Na salát se hodí vyzrálá, ale pevná rajčata.