Quesadillas s kuřecím masem

Quesadillas s kuřecím masem

Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v Evropě.

Ingredience:

  • 8 ks menších tortill
  • 4 ks kuřecí stehenní nebo prsní řízky
  • 2 ks větších cibulí
  • 300 g sýra ementálského typu nebo cheddaru
  • 1 lžička třtinového cukru
  • směs pikantního koření
  • olej
  • sůl

 

Postup:

1. Opláchnuté a dobře osušené kuřecí maso nakrájíme nadrobno 2. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme ji k masu.
3. Osolíme a okořeníme, pak společně zprudka oresujeme na oleji v pánvi.
4. Nakonec opečené maso zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme.
5. Sýr nastrouháme nahrubo, rozdělíme je na 4 stejné hromádky.
6. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýra, navrch pevně přitiskneme druhou tortillovou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě.
7. Postup opakujeme, připravíme tak 4 porce.

 

Doporučení:

Velikost pánve by měla odpovídat průměru tortill. Masová směs může obsahovat další ingredience jako rajčata, čerstvě posekané bylinky, pórek,...