Odebírejte nás na YouTube
Pudinková buchta
Rychlá a přitom také jednoduchá buchta z těsta přelitého pudinkem, upečená v troubě, po upečení ještě přelitá zakysanou smetanou a posypaná skořicovým cukrem.
Ingredience (těsto):
- 200 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 100 ml oleje
- 1 sáček prášku do pečiva
- 4 ks vajec
Ingredience (náplň):
- 1 l mléka
- 2 ks sáčky vanilkového pudinku (může být i jiná příchuť)
Ingredience (ostatní):
- 2 kelímky zakysané smetany
- skořicový cukr na posypání
- mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu
Postup:
- Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva, pak zapracujeme rozšlehaná vejce s olejem, těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (i když se zdá, že je těsta málo, tak použijeme vyšší plech).
- Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
- Troubu předehřejeme na 250 °C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200 °C, pečeme přibližně 15 minut.
- Vyndáme z trouby a ihned na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany, buchtu ještě posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.
TIP:
Buchtu můžeme místo skořicového cukru ozdobit čerstvým ovocem - třešně, kiwi, banán, nebo i jahody, fantazii se meze nekladou.