Odebírejte nás na YouTube
Penne s kuřecím masem
Těstoviny penne s kuřecím masem ve smetanové omáčce s bazalkou.
Ingredience:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větší kuřecí prso
- sůl
- pepř
- 2 stroužky drceného česneku
- cca 1/2 litru kuřecího vývaru
- 220 ml smetany
- 200 g penne
- 1 hrníček parmezánu
- petrželka s bazalkou na ozdobení
Postup:
- Maso si nakrájíme na cca 2 cm kousky, osolíme opepříme.
- V pánvi nažhavíme olej a kuřecí maso osmažíme do zlatova.
- Přihodíme česnek a necháme přibližně jednu minutku prohřát.
- Přidáme vývar se smetanou, přidáme penne a necháme vařit odhadem15-20 minut.
- Odstavíme ze sporáku, zasypeme parmezánem a promícháme.
- Dle potřeby osolíme či opepříme a ihned podáváme.