Penne s kuřecím masem

Odebírejte nás na YouTube

Penne s kuřecím masem

Těstoviny penne s kuřecím masem ve smetanové omáčce s bazalkou.

Ingredience:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší kuřecí prso
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky drceného česneku
  • cca 1/2 litru kuřecího vývaru
  • 220 ml smetany
  • 200 g penne
  • 1 hrníček parmezánu
  • petrželka s bazalkou na ozdobení

 

Postup:

  1. Maso si nakrájíme na cca 2 cm kousky, osolíme opepříme.
  2. V pánvi nažhavíme olej a kuřecí maso osmažíme do zlatova.
  3. Přihodíme česnek a necháme přibližně jednu minutku prohřát.
  4. Přidáme vývar se smetanou, přidáme penne a necháme vařit odhadem15-20 minut.
  5. Odstavíme ze sporáku, zasypeme parmezánem a promícháme.
  6. Dle potřeby osolíme či opepříme a ihned podáváme.