Odebírejte nás na YouTube
Pečená parmice na cibuli česneku a zázvoru
Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit.
Ingredience:
- 1 kg parmic
- 100 g slaniny
- 2 ks větší cibule
- 1 ks kořene zázvoru dlouhého asi 5 cm
- 1 ks česneku
- máslo
- kmín
- sůl
Postup:
- Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny.
- Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme.
- Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut.
- Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.
Doporučení:
Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.