Odebírejte nás na YouTube
Pečená cibule
Výborný předkrm, nebo příloha ke grilovanému masu - to je pečená cibule.
Ingredience:
- 6 ks červené cibule
- 120 g bylinkového másla (recept zde)
Postup:
- Předehřejeme si troubu (přibližně na 220°C).
- Mezitím co se nám předehřívá trouba si oloupeme cibule a zespodu je trochu seřízneme, aby nám stáli na místě a nekutáleli se. Následně cibule z vrchu nařízneme.
- Utřeme bylinkové máslo do pěny (postupně přidáme špetku soli a citrónové šťávy).
- Cibule naplníme připraveným máslem, tam kde jsme provedli řezy (opatrně ať se nám nerozpadne).
- Nádobu v které budeme cibule zapékat vysypeme solí, trochu pokapeme olivovým olejem a na závěr vložíme cibule.
- Cibulky pečeme přibližně půl hodiny a ihned můžeme podávat.