
Mini pizza z listového těsta
Kolečka pizzy z listového těsta potřená ochuceným kečupem, obložená kolečky rajčat a případně i šunky nebo salámu, bylinkami, posypaná nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- papír na pečení
- 1 dcl kečupu (nebo jeden rajčatový protlak)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce koření na pizzu (nebo jen oregano)
- 2-4 ks rajčata
- 120 g nastrouhaného sýra (mozzarella, eidam,...)
- čerstvé bylinky na posypání
- podle chuti kolečka šunky, nebo salámu
- česnek (volitelný)
Postup:
- Listové těsto rozválíme nebo použijeme vyválený plát, tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 10-15 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto potřeme kečupem (ideálně protlakem) rozmíchaným s olivovým olejem (můžeme přidat i 1-2 ks prolisovaného česneku), posypeme kořením na pizzu.
- Potřená kolečka ozdobíme kolečky rajčat, případně i salámu nebo šunky a dozdobíme čerstvými bylinkami, hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
- V troubě vyhřáté na 220 °C pizzy zapečeme 8 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C a pizzy dopečeme dozlatova.