Mexická rýže

Mleté maso orestované spolu s cibulí, ochucené kari kořením, pepřem, červenou paprikou a cukrem, podušené s rýží v troubě. Recept pochází z Mexika.

Ingredience:

  • 400 g mletého masa
  • 300 g rýže
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 2 ks cibule
  • 0,4 l vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • mletý černý pepř
  • špetka kari koření
  • špetka červené papriky
  • špetka cukru
  • sůl

 

Postup:

1. Oloupanou cibuli nasekanou nadrobno orestujeme na oleji.
2. Přidáme mleté maso a chvíli podusíme.
3. Pak přidáme přebranou rýži, zalijeme vývarem, dochutíme rajským protlakem a kořením.
4. V troubě dusíme při teplotě kolem 180 °C, až nám rýže změkne.

 

Doporučení:

Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleným salátem.