Odebírejte nás na YouTube
Lívance bez kynutí
Lívancové těsto s troškou rumu, které není potřeba nechat kynout.
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru krupice
- 250 ml mléka
- 2 ks vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1 sáček kypřícího prášku
- 3 lžíce oleje
- Rumové aroma (nebo rum)
Postup:
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem.
- Potom do sypké směsi přidáme mléko, žloutky, olej, rumové aroma (nebo rum) a prošleháme.
- Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.
- Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, na kterém po obou stranách smažíme lívance dozlatova.
- Hotové lívance (recept vystačí asi na 20 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany, lze také podávat s ovocem, zakysanou smetanou, přelité sirupem - zdobení volíme podle své chuti.