
Lečo
Na sádle a cibulce opečené kousky uzeniny, ty podušené spolu se zeleninou, nakonec vše promíchané s vaječinou.
Ingredience:
- 500 g pevných zralých rajčat
- 200 g libovolné uzeniny (špekáčky, klobása, párek...)
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 6 ks zelených nebo různobarevných paprik
- 6 ks vajec
- 2 ks cibule
- mletý pepř
- sůl
Postup:
1. V pávi rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a restujeme cca 5 min.
3. Přidáme papriky nakrájené na větší kostky nebo proužky a dalších 5 min. restujeme.
4. Poté přidáme na větší kusy nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiklopíme.
5. Snížíme plamen a necháme dusit.
6. Na kousku másla si vymícháme řidší vaječinu, kterou přidáme k hotovému leču, podle chuti dosolíme, zelenina by měla být na skus, ne "rozblemcaná".
Tip:
Recept můžeme doplnit o další libovolnou zeleninu kterou máme, například o lilek, nebo cuketu.