
Kuřecí ragú na pivě
Kuřecí maso, zelenina a smetana v kombinaci s černým pivem.
Ingredience:
- 2 kuřecí řízky
- 150 g zelených fazolek
- pár plátků slaniny
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 200 ml černého piva
- 3 polévkové lžíce smetany ( sladké, nebo zakysané)
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- olej
- sůl a pepř
Postup:
1. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké plátky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na polovinu.
2. Na pánvi opečeme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a restujeme do hněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem. Přibližně po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vodou.
3. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a teplé podáváme s rýží, nebo těstovinami.
Tip:
Místo červené papriky můžeme použít jinou barvu a jídlo tak trochu zpestřit.