Odebírejte nás na YouTube
Kuřecí Kung-pao
Jedna z verzí na kuřecí Kung-pao s arašídy.
Ingredience:
- špetka pepře
- 1 lžička cukru krupice
- 2 špetky soli
- 2 lžičky chilli omáčky
- 1/2 lžičky glutasolu
- 250-300 g kuřecích prsou
- 30 g bambusu nebo kedluben
- 1 střední cibule
- 1 střední mrkev
- 1 paprika
- 1 lžíce bramborového škrobu (solamylu) - škrob s vodou
- 1-2 lžíce arašídů
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 dl rostlinného oleje
- 4 - 5 lžic vývaru
- 1-2 stroužky česneku (utřeného)
- 0,5 cl bílého nebo rýžového vína
Postup:
- Na rozpálenou pánev dáme olej, pak nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme.
- Přidáme nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, zelenou papriku, bambus či kedlubnu), opět osmahneme a vše scedíme i s olejem do kastrůlku.
- Mezitím si dáme na pánev olej, pak trochu česneku, chilli omáčku, a za stálého míchání přidáme zpátky do pánve scezenou zeleninu s masem.
- Osolíme a přidáváme další přísady: trochu glutasolu, cukr, víno, sojovou omáčku.
- Nakonec kuřecí vývar (1 naběračka), pepř, arašídy a namočený škrob (1 polévková lžíce).
- Podáváme s dlouhozrnou rýží, nebo smaženýma čínskýma nudlema.