Kuřecí Kung-pao

Jedna z verzí na kuřecí Kung-pao s arašídy.

Ingredience:

  • špetka pepře
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 1/2 lžičky glutasolu
  • 250-300 g kuřecích prsou
  • 30 g bambusu nebo kedluben
  • 1 střední cibule
  • 1 střední mrkev
  • 1 paprika
  • 1 lžíce bramborového škrobu (solamylu) - škrob s vodou
  • 1-2 lžíce arašídů
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 dl rostlinného oleje
  • 4 - 5 lžic vývaru
  • 1-2 stroužky česneku (utřeného)
  • 0,5 cl bílého nebo rýžového vína

 

Postup:

Na rozpálenou pánev dáme olej, pak nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, zelenou papriku, bambus či kedlubnu), opět osmahneme a vše scedíme i s olejem do kastrůlku. Mezitím si dáme na pánev olej, pak trochu česneku, chilli omáčku, a za stálého míchání přidáme zpátky do pánve scezenou zeleninu s masem. Osolíme a přidáváme další přísady: trochu glutasolu, cukr, víno, sojovou omáčku. Nakonec kuřecí vývar (1 naběračka), pepř, arašídy a namočený škrob (1 polévková lžíce). Podáváme s dlouhozrnou rýží, nebo smaženýma čínskýma nudlema.