Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Plátky kuřecího masa plněné slaninou, zapečené s baby špenátem, nasekaným česnekem, cuketou a rajčaty a mozzarellou.

Ingredience:

  • 3 ks kuřecích prsou (bez kosti a kůže)
  • 4 ks stroužku česneku
  • 3 ks plátků anglické slaniny
  • 1 ks mladé cukety
  • 300 g datlových nebo cherry rajčátek
  • 300 g baby špenátu
  • 200 g mozzarelly
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce balzamikového octa z Modeny
  • 1 lžíce chilli steak (Vitana)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • trocha vody na podlití
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Do masa si ostrým nožem uděláme otvor a vložíme slaninu.
2. Maso okořeníme chilli steakem, v pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany 10 minut.
3. Pak je odložíme do nádoby, ve které budeme zapékat.
4. Do výpeku z masa dáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata.
5. Přidáme koření, sůl, pepř, cukr a balzamiko.
6. Restujeme cca 10 minut.
7. Špenát v sítku přelijeme vroucí vodou, následně ledovou zchladíme a necháme okapat.
8. Na opečené maso rozdělíme vymačkaný špenát, hromádku zeleniny a na plátky nakrájenou mozzarellu.
9. Zbytek zeleniny rozložíme kolem masa, podlijeme trochou (100 ml) vody a zapékáme v troubě na 180 °C asi 30 minut.
10. Těsně před koncem přidáme máslo a troubu vypneme.