Kuře z remosky

Odebírejte nás na YouTube

Kuře z remosky

V remosce upečené chlazené čtvrtky kuřete, přes noc odležené pěkně okořeněné, spolu s brambory, rajčaty, cibulí, slaninou nebo špekem a bylinkami.

Ingredience:

  • 2 ks chlazené kuřecí čtvrtky
  • 3 ks masitá rajčata
  • 1 ks mladá cuketa
  • 500 g menších brambor
  • 50 g uzené slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek čerstvých bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
  • oblíbené koření na kuře
  • sůl

 

Postup:
1. Maso promasírujeme olejem a oblíbeným kořením a necháme přes noc v lednici odležet.
2. Brambory pořádně vydrhneme a rozpůlíme, trochu posolíme.
3. Do remosky dáme kuře, které nezapomeneme ještě osolit, přidáme brambory, na kolečka pokrájenou cibuli a rajčata pokrájená na čtvrtiny, také bylinky, slaninu nebo špek a dáme péct.
4. Pečeme doměkka přibližně 60 až 90 min, podlévat nemusíme, zelenina pustí šťávu.
5. Na závěr těsně před koncem pečení přidáme máslo.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.