Odebírejte nás na YouTube
Kuře na rozinkách
Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.
Ingredience:
- 6 ks kuřecích stehenních řízků podélně přepůlených
- 5 ks bobkových listů
- 2 ks svitky celé skořice
- 1 ks cibule nasekané najemno
- 250 ml hustého řeckého jogurtu
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 85 g rozinek sultánek
- 20 g čerstvých koriandrových lístků, nasekaných
- sůl
Postup:
- V širším hrnci se silným dnem rozpálíme olivový olej a zhruba 8 až 10 minut na něm z obou stran opékáme osolené kuřecí řízky, aby lehce zezlátly.
- Maso vytáhneme a na výpeku po mase osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkové listy a skořici a vše restujeme zhruba 5 minut, pak zmírníme plamen a do hrnce vrátíme maso.
- Jogurt smícháme s lístky koriandru, kari pastou a sultánkami a touto směsí zalijeme kuře v hrnci, mírně promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut zapéci.
- Podáváme s opečeným bramborem, zeleninou, případně s rýží.