Kuře na rozinkách

Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.

Ingredience:

  • 6 ks kuřecích stehenních řízků podélně přepůlených
  • 5 ks bobkových listů
  • 2 ks svitky celé skořice
  • 1 ks cibule nasekané najemno
  • 250 ml hustého řeckého jogurtu
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 85 g rozinek sultánek
  • 20 g čerstvých koriandrových lístků, nasekaných
  • sůl

 

Postup:

1. V širším hrnci se silným dnem rozpálíme olivový olej a zhruba 8 až 10 minut na něm z obou stran opékáme osolené kuřecí řízky, aby lehce zezlátly.
2. Maso vytáhneme a na výpeku po mase osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkové listy a skořici a vše restujeme zhruba 5 minut, pak zmírníme plamen a do hrnce vrátíme maso.
3. Jogurt smícháme s lístky koriandru, kari pastou a sultánkami a touto směsí zalijeme kuře v hrnci, mírně promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut zapéci.