Krůtí rolky na pečených rajčatech a tymiánu

Rozklepaný plát krůtího masa potřený hořčicí, obložený plátky sýra, šunky a kousky nakládaných rajčat, posypaný sušeným tymiánem.

Ingredience:

  • 300 g krůtích prsou
  • 100 g plátkového čedaru
  • 100 g šunky od kosti
  • 100 g pečených rajčat ve vlastní šťávě
  • 6 ks plátků sušené šunky na obalení rolky
  • 4 ks snítky tymiánu
  • 1 ks cibule
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce dijonské horčice
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • pepř
  • sůl
  • vývar nebo voda na podlévání

 

Postup:

1. Maso rozkrojíme na plát a přes mikrotenovou folií zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
2. Připravený plát potřeme z jedné strany (vnitřní, kterou zarolujeme) horčicí, poklademe plátky sýra, šunky od kosti, posypeme sušeným tymiánem, přidáme rajčata a pevně zavineme, shora ještě dáme sušenou šunku, nebo schwarzwaldskou šunku, je taky OK
3. Svážeme potravinovým provázkem.
4. V pánvi rozpálíme sádlo a maso ze všech stran opékáme cca 10 minut, poté odložíme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět, přidáme pečená rajčata, co se nám nevešla do závitků snítky tymiánu, podlejeme vínem, a to necháme odpařit.
5. Přidáme vývar a v troubě pečeme při 180 °C doměkka, během pečení maso obracíme a dle potřeby přidáváme vývar, maso je měkké po zhruba 1 hodině.
6. Vyjmeme ho, šťávu přecedíme přes sítko, dáme do kastrolku a necháme zredukovat, případně dosolíme.
7. Úplně nakonec přidáme máslo, které nám šťávu zjemní a zahustí.
8. Podáváme například s dušenou rýží.