Odebírejte nás na YouTube
Krůtí rolky na pečených rajčatech a tymiánu
Rozklepaný plát krůtího masa potřený hořčicí, obložený plátky sýra, šunky a kousky nakládaných rajčat, posypaný sušeným tymiánem.
Ingredience:
- 300 g krůtích prsou
- 100 g plátkového čedaru
- 100 g šunky od kosti
- 100 g pečených rajčat ve vlastní šťávě
- 6 ks plátků sušené šunky na obalení rolky
- 4 ks snítky tymiánu
- 1 ks cibule
- 200 ml bílého suchého vína
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce dijonské horčice
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- pepř
- sůl
- vývar nebo voda na podlévání
Postup:
- Maso rozkrojíme na plát a přes mikrotenovou folií zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
- Připravený plát potřeme z jedné strany (vnitřní, kterou zarolujeme) horčicí, poklademe plátky sýra, šunky od kosti, posypeme sušeným tymiánem, přidáme rajčata a pevně zavineme, shora ještě dáme sušenou šunku, nebo schwarzwaldskou šunku.
- Svážeme potravinovým provázkem.
- V pánvi rozpálíme sádlo a maso ze všech stran opékáme cca 10 minut, poté odložíme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět, přidáme pečená rajčata, co se nám nevešla do závitků snítky tymiánu, podlejeme vínem, a to necháme odpařit.
- Přidáme vývar a v troubě pečeme při 180 °C doměkka, během pečení maso obracíme a dle potřeby přidáváme vývar, maso je měkké po zhruba 1 hodině.
- Vyjmeme ho, šťávu přecedíme přes sítko, dáme do kastrolku a necháme zredukovat, případně dosolíme.
- Úplně nakonec přidáme máslo, které nám šťávu zjemní a zahustí.
- Podáváme například s dušenou rýží, nebo restovanou zeleninou.