Krkovice v máslové marinádě
Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.
Ingredience:
- 4 ks plátky krkovice
 - pepř
 - sůl
 - 100 g másla
 - 300 ml černého piva pokojové teploty
 - 1 lžičku sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
 - 1 lžičku drceného kmínu
 - čerstvá majoránka (popřípadě i sušená)
 
Postup:
- Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
 - Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
 - Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme, necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu.
 - Druhý den plátky vyjmeme z marinády, necháme povolit při pokojové teplotě a pak maso i s marinádou dáme do pekáčku.
 - Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme doměkka, během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit moukou nebo solamylem rozmíchaným v troše studené vody.