Křehké brownies čokoládové kostičky

Odebírejte nás na YouTube

Křehké brownies čokoládové kostičky

Milujete čokoládu? Vyzkoušejte tyto křehké a vláčné brownies s intenzivní čokoládovou chutí. Jednoduchý recept, který si zamilujete!

Ingredience:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
  • 150 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru


Postup:

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu spolu s máslem. Mícháme, dokud se ingredience nespojí do hladké a jednolité hmoty.
  2. Do čokoládové směsi vmícháme vejce – vždy jedno po druhém. Důležité je přidávat vejce postupně a ne všechna najednou, aby se dobře zapracovala.
  3. Do směsi přidáme vanilkový cukr a cukr krupici. Důkladně mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  4. Vmícháme namleté vlašské ořechy. Pokud máte rádi větší kousky, můžete použít nasekané ořechy (ale já bych si asi vylomil zub, proto používám mleté).
  5. Postupně přisypáváme hladkou mouku, ideálně prosetou, a mícháme, dokud těsto nezačne houstnout. Nakonec přidáme kypřící prášek a znovu důkladně promícháme.
  6. Směs přendáme do formy na pečení. Nejlepší zkušenost je s keramickou formou, kde se brownies nepřichytí. U jiných forem doporučuji dno vyložit pečicím papírem, aby se kvůli vysokému obsahu cukru brownies nepřipálily. Směs ve formě rovnoměrně rozprostřeme.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30 minut. Brownies by měly mít na povrchu pevnou kůrku, ale uvnitř zůstat vláčné.


Tip:

S hotovým těstem se krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake jako korpus (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy). Můžete jím i zdobit poháry atd.

Ořechy můžeme z receptu kompletně vynechat, nebo je nahradit jinýma - ideální jsou například kešu (natural - nesolené).