Odebírejte nás na YouTube
Křehké brownies čokoládové kostičky
Milujete čokoládu? Vyzkoušejte tyto křehké a vláčné brownies s intenzivní čokoládovou chutí. Jednoduchý recept, který si zamilujete!
Ingredience:
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
- 150 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 100 g másla
- 3 ks vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
- Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu spolu s máslem. Mícháme, dokud se ingredience nespojí do hladké a jednolité hmoty.
- Do čokoládové směsi vmícháme vejce – vždy jedno po druhém. Důležité je přidávat vejce postupně a ne všechna najednou, aby se dobře zapracovala.
- Do směsi přidáme vanilkový cukr a cukr krupici. Důkladně mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Vmícháme namleté vlašské ořechy. Pokud máte rádi větší kousky, můžete použít nasekané ořechy (ale já bych si asi vylomil zub, proto používám mleté).
- Postupně přisypáváme hladkou mouku, ideálně prosetou, a mícháme, dokud těsto nezačne houstnout. Nakonec přidáme kypřící prášek a znovu důkladně promícháme.
- Směs přendáme do formy na pečení. Nejlepší zkušenost je s keramickou formou, kde se brownies nepřichytí. U jiných forem doporučuji dno vyložit pečicím papírem, aby se kvůli vysokému obsahu cukru brownies nepřipálily. Směs ve formě rovnoměrně rozprostřeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30 minut. Brownies by měly mít na povrchu pevnou kůrku, ale uvnitř zůstat vláčné.
Tip:
S hotovým těstem se krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake jako korpus (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy). Můžete jím i zdobit poháry atd.
Ořechy můžeme z receptu kompletně vynechat, nebo je nahradit jinýma - ideální jsou například kešu (natural - nesolené).