Křehké brownies čokoládové kostičky

Odebírejte nás na YouTube

Křehké brownies čokoládové kostičky

Velmi čokoládové těsto s vejci, moukou a spoustou vlašských ořechů. Jednoduché na přípravu, s mnoha variantami servírování.

Ingredience:

  • 200 g čokolády
  • 1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku másla
  • 3 ks vejce
  • 1 ks vanilkového cukru

 

Postup:

  1. V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota.
  2. Pak vsypeme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou všleháme jedno vejce po druhém.
  3. Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (prosévat nemusíme, nicméně výsledek je poté lepší) a nakonec vmícháme ořechy.
  4. Vše nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190 °C.
  5. Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování – můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky.

 

S hotovým těstem se krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake jako korpus (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy). Můžete jím i zdobit poháry atd.


Tip:

Ořechy můžeme z receptu kompletně vynechat, nebo je nahradit jinýma - ideální jsou například kešu (natural - nesolené).