Odebírejte nás na YouTube
Karlovarský knedlík
Připomeňme si recept na známý karlovarský knedlík z bílého pečiva.
Ingredience:
- 250 g bílého pečiva
- 100 g hrubé mouky
- 200 ml mléka
- 2 ks vejce
- 1 lžička soli
- muškátový oříšek
- petrželka
Postup:
- Starší housky nakrájíme na kostičky.
- Mléko rozšleháme se žloutky z vajec, lžičkou soli a moukou.
- Přidáme trochu nastrouhaného muškátového oříšku a hrst nasekané petrželky.
- Vše promícháme a vložíme nakrájené kostičky housek.
- Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
- Nyní směs vytvarujeme ho do úhledné šišky, aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do potravinové fólie.
- Knedlík vaříme ve vroucí vodě 10 minut, poté jej v hrnci otočíme a vaříme dalších 10 minut (pokud máme knedlík větší, vaříme jej déle).
- Ihned po vyndání z vody jej několikrát propíchneme vidličkou, nebo párátkem aby z knedlíku mohla unikat pára.
- Po chvilce můžeme knedlík krájet na plátky a podávat jako přílohu k omáčkám jako je například svíčková.